پیش نیاز: شیمی تجزیه، بیوشیمی پایه تعداد واحد : 3واحد نوع درس : نظری اهداف کلی درس: - آشنائی دانشجویان با نقش رژیمهای درمانی در بیماریهای مختلف و تأیید متقابل دارو و غذا بر یکدیگر و نقش این تداخل بر درمان بیمار - آشنائی با نقش تغذیه در سلامتی و بیماری های ناشی از سوء تغذیه در جامعه شرح درس: طبقه بندی و آشنائی با مواد افزودنی خوراکی و تاثیرا ت آنها در داروسازی و همچنین در بدن، انواع گوناگون رژیمهای غذائی- درمانی و همچنین تاثیر متقابل دارو و غذا ( جذب و کینتیک) مورد بحث قرارمیگیرد. Learning Outcomes : دانشجو انواع ترکیبات افزودنی به مواد غذائی را بشناسد و اثرات سمی آن ها را بداند. دانشجو باید انواع رژیم های درمانی را بشناسد. اثرات سوء تغذیه ، را بر سرنوشت دارو را بداند. اثرات مواد غذائی و تداخلات با داروها را بداند. محتوی : 1) افزودنیهای غذائی ( ویتامین ها ، اسیدآمینه ، مواد معدنی ... 2) رژیم درمانی :- ناهنجاریهای متابولیک -- فنیل کتونوری - گالاکتوزمی - شربت افرا .... 3) رژیم درمانی در بیماریهای قلبی عروقی ( تصلب شراین، پرفشاری خون ، .... ) 4) رژیم در بیماری دیابت 5) رژیم در سرطان - ایدز- جراحات 6) عوامل خطر آفرین در تداخل غذا – دارو 7) تأثیر غذا و وضعیت تغذیه ای بر سرنوشت دارو 8) تداخل و تأثیر غذا در متابولیسم و توزیع 9) اثر نوع غذا بر متابولیسم و توزیع دارو 10) اثر سوء تغذیه پروتئین – انرژی بد سرنوشت دارو 11) اثر نوشیدنی ها بردارو شیر- نوشابه – الکل 12) تأثیر فرمولاسیون های تغذیه برفراهمی بیولوژیکی دارو 13) چرخه های متابولیسمی و تأثیر داروها در مراحل مختلف هر چرخه متابولیسمی 14) الکترولیتها و املاح و تأثیر دارو 15) آنتی اکسیدانهای موجود در مواد خوراکی و اثر درمانی آنها منابع اصلی درس: 1- Basic nutrition and diet therapy; Rabinson 1993. 2- Remington's Pharmaceutical Sciences 3- Food composition; A. Edwin woods. Martion R 1987. شیوه ارزیابی : امتحان تستی و تشریحی 100% |