Zanjan University of Medical Sciences پست الكترونيك · درباره دانشگاه · اخبار دانشگاه · نقشه پايگاه · كتابخانه · English
شناسه کاربری رمز عبور ثبت نام در پایگاه | فراموشی رمز
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
مدیر گروه::
اعضای گروه::
امکانات و فضاهای پژوهشی::
برنامه های آموزشی::
مقالات::
زمینه های تحقیقاتی::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
:: مواد خوراکی و رژیم های درمانی ::
    

  پیش نیاز: شیمی تجزیه، بیوشیمی پایه

  تعداد واحد : 3واحد

  نوع درس : نظری

  اهداف کلی درس:

  - آشنائی دانشجویان با نقش رژیم­های درمانی در بیماری­های مختلف و تأیید متقابل دارو و غذا بر یکدیگر و نقش این تداخل بر درمان بیمار

  - آشنائی با نقش تغذیه در سلامتی و بیماری های ناشی از سوء تغذیه در جامعه

  شرح درس:

  طبقه بندی و آشنائی با مواد افزودنی خوراکی و تاثیرا ت آنها در داروسازی و همچنین در بدن، انواع گوناگون رژیم­های غذائی- درمانی و همچنین تاثیر متقابل دارو و غذا ( جذب و کینتیک) مورد بحث قرارمی­گیرد.

  Learning Outcomes :

  دانشجو انواع ترکیبات افزودنی به مواد غذائی را بشناسد و اثرات سمی آن ها را بداند.

  دانشجو باید انواع رژیم های درمانی را بشناسد.

  اثرات سوء تغذیه ، را بر سرنوشت دارو را بداند.

  اثرات مواد غذائی و تداخلات با داروها را بداند.

  محتوی :

  1) افزودنیهای غذائی ( ویتامین ها ، اسیدآمینه ، مواد معدنی ...

  2) رژیم درمانی :- ناهنجاریهای متابولیک -- فنیل کتونوری - گالاکتوزمی - شربت افرا ....

  3) رژیم درمانی در بیماریهای قلبی عروقی ( تصلب شراین، پرفشاری خون ، .... )

  4) رژیم در بیماری دیابت

  5) رژیم در سرطان - ایدز- جراحات

  6) عوامل خطر آفرین در تداخل غذا – دارو

  7) تأثیر غذا و وضعیت تغذیه ای بر سرنوشت دارو

  8) تداخل و تأثیر غذا در متابولیسم و توزیع

  9) اثر نوع غذا بر متابولیسم و توزیع دارو

  10) اثر سوء تغذیه پروتئین – انرژی بد سرنوشت دارو

  11) اثر نوشیدنی ها بردارو شیر- نوشابه – الکل

  12) تأثیر فرمولاسیون های تغذیه برفراهمی بیولوژیکی دارو

  13) چرخه های متابولیسمی و تأثیر داروها در مراحل مختلف هر چرخه متابولیسمی

  14) الکترولیتها و املاح و تأثیر دارو

  15) آنتی اکسیدانهای موجود در مواد خوراکی و اثر درمانی آنها

منابع اصلی درس:

  1- Basic nutrition and diet therapy; Rabinson 1993.

  2- Remington's Pharmaceutical Sciences

  3- Food composition; A. Edwin woods. Martion R 1987.

  شیوه ارزیابی :

  امتحان تستی و تشریحی 100%

      

     
سایر مطالب این بخش سایر مطالب این بخش نسخه قابل چاپ نسخه قابل چاپ ارسال به دوستان ارسال به دوستان